În acest weekend, vineri și sâmbătă, au avut loc primele întâlniri din cadrul Platformei Internaționale de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural, cu tema „Arta de a spune „Mulțumesc”: diplomație teatrală și culturală”. Evenimentele, moderate de Octavian Saiu, au reunit personalități din 49 de universități din întreaga lume.
Platforma Internațională de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural este un spațiu dedicat dialogului și schimburilor universitare între tineri cercetători, membri ai comunităților academice și publicul larg. Evenimentele asociate Platformei continuă pe tot parcursul Festivalului, incluzând seria de dialoguri U.Talk, moderată de Ion M. Tomuș, și alte evenimente conexe.
Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, a subliniat importanța acestei platforme, menționând: „Vreau să îi mulțumesc personal domnului rector Sorin Radu pentru condițiile excepționale create pentru realizarea acestei Platforme Doctorale, împreună, în acest an.” Aceste evenimente oferă oportunități valoroase pentru tinerii cercetători și profesioniști din domeniul artelor spectacolului de a interacționa și de a-și împărtăși cunoștințele și experiențele.
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, aflat la a 32-a ediție, se desfășoară în perioada 20-29 iunie 2025, sub tema „Mulțumesc”. Evenimentele continuă să adune artiști și profesioniști din întreaga lume, consolidând reputația festivalului ca un important punct de întâlnire pentru cultura și artele spectacolului.