Povestea emoționantă a șase micuți vindecați cu ajutorul solidarității umane și a medicilor renumiți

Povestea emoționantă a șase micuți vindecați cu ajutorul solidarității umane și a medicilor renumiți Sursa poza si informatii: svnews.ro

Jamie, Ema, Sofia, Ioana, Tudor și Darius sunt cei șase copii care, născuți cu malformații cardiace severe, beneficiază acum de inimi sănătoase datorită generozității oamenilor. Medici de renume i-au operat pro bono, Spitalul Clinic SANADOR le-a pus la dispoziție sălile de operație, iar donațiile făcute în contul Fundației Mereu Aproape și prin SMS-uri de 2 euro la numărul 8848 au acoperit costurile tratamentelor și consumabilelor necesare.

Acești micuți pacienți, cu vârste între 5 luni și 12 ani, au fost diagnosticați cu malformații cardiace congenitale complexe, precum Tetralogia Fallot, complexul Shone, canal atrioventricular parțial și defecte ventriculare și atriale. Intervențiile chirurgicale pe cord deschis au fost realizate cu succes de o echipă de specialiști, în cadrul celei de-a treia misiuni umanitare cardio-pediatrice susținute de Fundația Mereu Aproape.

Operațiile au fost efectuate pro bono de medicul chirurg Șerban Stoica, de la Spitalul Universitar din Bristol – Marea Britanie, alături de echipa profesorului doctor Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR. Aceste intervenții au fost posibile datorită solidarității și implicării comunității, care a contribuit prin donații pentru a acoperi costurile medicale esențiale.

Părinții micuților au exprimat recunoștință și emoție față de sprijinul primit. De exemplu, mama lui Tudor, un băiețel de 4 ani diagnosticat cu defect septal ventricular moderat subaortic, a declarat: "Faptul că am avut posibilitatea să fim ajutați și susținuți de Fundația Mereu Aproape pentru a-l opera pe Tudor a fost peste așteptările noastre. Condițiile pe care ni le-au oferit la spital, echipa medicală — totul a fost neașteptat, la superlativ."

Aceste intervenții reiterează importanța solidarității și a implicării comunității în sprijinul celor aflați în nevoie, oferind o nouă șansă la viață acestor copii și familiilor lor.


Irina Cernescu

Irina Cernescu are 31 de ani și este jurnalista principală a publicației azi în Suceava. Cu origini în zona Zamca și o formare solidă în jurnalism la Iași, Irina este o prezență activă și respectată în peisajul media local.Pasionată de istorie, comunitate și oameni, Irina documentează zilnic realitatea din Suceava cu empatie, rigoare și determinare. De la povești din cartiere și evenimente culturale, până la decizii importante ale administrației locale, ea oferă cititorilor o imagine completă, clară și onestă a orașului de astăzi.